You need to login first

Login information

Haven't yet registered?

×

Categories

Homework Help Boards (University / College Level)

Biology-Related

Science-Related

Others

Laboratory Help


Non-Homework Help Boards

Notes

Guidance

Discussion

×
* * * *
f_zah1
2573
top posters

Support Us

If you found our community helpful, your small donation will continue to help us reach more students around the globe. You may also like us on Facebook or follow us on Twitter.
Pages: 1     Go Down
  New Topic  |  more  
SCIN130 - Virtual Lab "blood Pressure" Need help!
Read 3583 times | 3 Replies | Average Rating Not Rated Yet
Lancelet
*
Posts: 2
Credits: 40
Rep:  +0  -0 

For a more comfortable homework help experience, try HomeworkClinic.com.
I'm trying to see if anyone can help me with my Virtual lab - Blood Pressure. I would like to see if my multiple choice answers are correct.
1.    Hypertension means:
a.    High blood sugar levels
b.   High blood cholesterol levels
c.   High blood pressure levels
d.   None of the above

2.    A sphygmomanometer:
a.    Measures blood pressure
b.   When inflated cuts off blood flow to the brachial vein
c.   Should be used in conjunction with a stethoscope to obtain an accurate BP reading.
d.   A and C
e.   All of the above

3.    In measuring blood pressure:
a.    Diastolic pressure is measured as blood first reenters the artery
b.   Systolic pressure is measured when blood flow just returns to normal in the artery
c.   Blood pressure readings are noted as systolic over diastolic pressure
d.   All of the above

4.   Based on the laboratory activity, evidence shows that as a group:
a.    Males experience an increased systolic and diastolic pressure with age
b.   Males experience a decreased systolic and diastolic pressure with age
c.   Males experience an increased systolic and decreased diastolic pressure with age
d.   Males experience a decreased systolic and increased diastolic pressure with age
e.   Males have relatively constant blood pressure with age

5.    Based on the laboratory activity, evidence shows that as a group:
a.   Females experience a decreased systolic and diastolic pressure with age
b.   Females experience an increased systolic and diastolic pressure with age
c.   Females experience an increased systolic and decreased diastolic pressure with age
d.   Females experience a decreased systolic and increased diastolic pressure with age
e.   Females have relatively constant blood pressure with age

6.   On average for both sexes, normal blood pressure is typically defined as:
a.    140/60
b.   130/95
c.   120/80
d.   145/80

7.    Based on the results of this exercise, which of the following blood pressure readings are significantly above normal, indicating hypertension?
a.    122/78
b.   130/84
c.   129/81
d.   None of the above

8.    Which of the following information from the medical charts appears to play the least role in determining blood pressure?
a.    Sex
b.   Height
c.   Weight
d.   Age
e.   None of the above

9.   Which of the following appear to be lifestyle related risk factors for hypertension?
a.    Smoking
b.   Lack of exercise
c.   Salt intake
d.    A and B
e.   All of the above

10.    A patient comes in to have their blood pressure taken.  They are a non-smoker, they exercise daily and consume a healthy diet low in sodium.  Based upon this information:
a.    Their blood pressure will be normal
b.   Their blood pressure will indicate hypertension
c.   You cannot estimate their reading due to the effect of genetics on blood pressure

Extra informationMcGraw-Hill 2nd Edition (Sylvia Mader)
Report this PostReport Abuse
Reply# 1
Posts: 7
Credits: 110
Rep:  +0  -0 
SCIN130 - Virtual Lab "blood Pressure" Need help!
2 years ago
1. C
2.E
3. maybe D but if not then it is C
6.C
9.E
10. A  but again C is possible because the patient could have hyercholorestrliema 


Report this PostReport Abuse
Reply# 2
Posts: 2
Credits: 50
Rep:  +0  -0 
SCIN130 - Virtual Lab "blood Pressure" Need help!
2 years ago
hi hope this helps you
1. C
2. D
3. C
4. A
5. B
6. C
7. D
8. B
9. D
10. C


Report this PostReport Abuse
Reply# 3
Posts: 2
Credits: 40
Rep:  +0  -0 
SCIN130 - Virtual Lab "blood Pressure" Need help!
2 years ago
Thx! To all your assistance! Grin


Report this PostReport Abuse
Pages: 1     Go Up New Topic more
 
Related Topics
Note: This topic is currently locked from adding new posts. Only administrators and moderators can reply. If you'd like to contribute to this topic, start a new thread and make reference to this one. Otherwise, contact a moderator for more options.

Ask a Question

ask
Click to ask a question. 226 Students and 11 members are standing by to answer all your science and biology homework problems, free.
Related Images
Views
629
Rating

Views
324
Rating

Views
495
Rating