You need to login first

Login information

Haven't yet registered?

×

Categories

Homework Help Boards (University / College Level)

Biology-Related

Science-Related

Others

Laboratory Help


Non-Homework Help Boards

Notes

Guidance

Discussion

×
* * * *
f_zah1
1901
top posters

Support Us

If you found our community helpful, your small donation will continue to help us reach more students around the globe. You may also like us on Facebook or follow us on Twitter.
Pages: 1     Go Down
  New Topic  |  more  
Physio ex 9.0 1
Read 34781 times | 2 Replies | Average Rating 5 Star Rating
Killer Whale
*****
*
*
Posts: 1135
Points: 0
Rep:  +133  -3 

For a more comfortable homework help experience, try HomeworkClinic.com.
1)
 
Hypertonic refers to _______.
 
1)
 
_______
 
A)
 
the concentration of solutes that a cell is bathed in
 
B)
 
a concentration of solutes that is less than the solutes inside the cell
 
C)
 
the concentration of solutes inside a cell
 
D)
 
a solution that will cause a cell to swell
 
 
 
2)
 
What happens to facilitated diffusion when the protein carriers become saturated?
 
2)
 
_______
 
A)
 
ATP will be utilized for transport.
 
B)
 
The transport rate will increase.
 
C)
 
The protein carriers fall apart.
 
D)
 
The maximum rate of transport will occur.
 
 
 
3)
 
Which of the following statements about carrier proteins is FALSE?
 
3)
 
_______
 
A)
 
They can become saturated if the maximum transport rate is exceeded.
 
B)
 
They are found integrated into the plasma membrane.
 
C)
 
They assist in simple diffusion.
 
D)
 
They might have to change shape slightly to accommodate a solute.
 
 
 
4)
 
Osmotic pressure is measured in units of _______.
 
4)
 
_______
 
A)
 
mm Hg
 
B)
 
ml/min
 
C)
 
mM/sec
 
D)
 
mM/min
 
 
 
5)
 
Which of the following is NOT a passive process?
 
5)
 
_______
 
A)
 
osmosis
 
B)
 
facilitated diffusion
 
C)
 
vesicular transport
 
D)
 
filtration
 
 
 
6)
 
In this activity, the solutes were transported through the dialysis membrane by _______.
 
6)
 
_______
 
A)
 
simple diffusion
 
B)
 
osmosis
 
C)
 
active transport
 
D)
 
facilitated diffusion
 
 
 
7)
 
The sodium-potassium pump can transport _______.
 
7)
 
_______
 
A)
 
only if sodium and potassium are available
 
B)
 
sodium even if potassium is not available
 
C)
 
potassium even if sodium is not available
 
D)
 
sodium even if potassium is not available and potassium even if sodium is not available
 
 
 
8)
 
Simple diffusion and facilitated diffusion both _______.
 
8)
 
_______
 
A)
 
require ATP
 
B)
 
move solutes against their concentration gradient
 
C)
 
move solutes with their concentration gradient
 
D)
 
utilize a membrane-embedded carrier protein
 
 
 
9)
 
Which solute did NOT appear in the filtrate using the 200 MWCO membrane?
 
9)
 
_______
 
A)
 
sodium chloride
 
B)
 
urea
 
C)
 
charcoal
 
D)
 
glucose
 
E)
 
Glucose, charcoal, sodium chloride and urea appeared in the filtrate.
 
 
 
10)
 
Which of the following is required for filtration?
 
10)
 
______
 
A)
 
a hydrostatic pressure gradient
 
B)
 
ATP
 
C)
 
a membrane-embedded protein carrier
 
D)
 
osmotic pressure
 
E)
 
Both a membrane-embedded protein carrier and a hydrostatic pressure gradient are required.
 
 
 
11)
 
Which of the following requires a membrane-bound carrier for transport?
 
11)
 
______
 
A)
 
facilitated diffusion
 
B)
 
filtration
 
C)
 
simple diffusion
 
D)
 
osmosis
 
 
 
12)
 
Increasing the pressure above the beaker is analogous to _______.
 
12)
 
______
 
A)
 
an increase in blood pressure
 
B)
 
an increase in heart rate
 
C)
 
a decrease in blood volume
 
D)
 
an increase in solutes found in the blood
 
 
 
13)
 
Which of the following would result in NO change in osmotic pressure?
 
13)
 
______
 
A)
 
The solutes can diffuse through the pores.
 
B)
 
Water is moving with its concentration gradient.
 
C)
 
The solutes can diffuse through the pores and the concentration of solutes is the same.
 
D)
 
The concentration of solutes is the same on both sides of the membrane.
 
 
 
14)
 
Which of the following is NOT a reason why a solute would require facilitated diffusion?
 
14)
 
______
 
A)
 
The solute is lipid insoluble.
 
B)
 
The solute is hydrophilic.
 
C)
 
The solute directly requires ATP for its transport.
 
D)
 
The solute is too large to pass on its own.
 
 
 
15)
 
Coupled transporters that move solutes in the same direction are called _______.
 
15)
 
______
 
A)
 
symporters
 
B)
 
isoporters
 
C)
 
antiporters
 
D)
 
uniporters
 
 
 
16)
 
The presence or absence of a solute in the filtrate depends on _______.
 
16)
 
______
 
A)
 
the size of the solute
 
B)
 
the MWCO of the membrane
 
C)
 
the pore size of the membrane
 
D)
 
the molecular weight of the solute
 
E)
 
the molecular weight and size of the solute as well as the MWCO and pore size of the membrane
 
 
 
17)
 
Which of the following statements about osmosis is FALSE?
 
17)
 
______
 
A)
 
It is a type of diffusion.
 
B)
 
It is specific for the movement of water.
 
C)
 
It is passive.
 
D)
 
Water moves toward the solution with the lowest concentration of solutes.
 
 
 
18)
 
Which of the following would decrease the rate of facilitated diffusion?
 
18)
 
______
 
A)
 
increasing the amount of ATP available
 
B)
 
increasing the number of carrier proteins
 
C)
 
decreasing the number of carrier proteins
 
D)
 
decreasing the amount of ATP available
 
 
 
19)
 
With the experimental conditions set at the 200 MWCO membrane in place, 10 mM glucose and 9 mM albumin, which of the following is true?
 
19)
 
______
 
A)
 
The net movement of water is toward the albumin.
 
B)
 
Albumin and glucose diffuse through the membrane.
 
C)
 
The net movement of water is toward the glucose.
 
D)
 
The net movement of water is away from the albumin.
 
 
 
20)
 
Which of the following would increase the rate of facilitated diffusion?
 
20)
 
______
 
A)
 
decreasing the concentration of solutes
 
B)
 
increasing the amount of ATP available
 
C)
 
decreasing the number of carrier proteins
 
D)
 
increasing the steepness of the concentration gradient
 
 
 
21)
 
Which of the following statements about facilitated diffusion is FALSE?
 
21)
 
______
 
A)
 
The movement of the solute is passive.
 
B)
 
The movement requires a carrier protein.
 
C)
 
The movement of the solute is with its concentration gradient.
 
D)
 
The movement of a given solute usually occurs in both directions (into and out of the cell).
 
 
 
22)
 
Which of the following generated osmotic pressure?
 
22)
 
______
 
A)
 
sodium chloride
 
B)
 
albumin
 
C)
 
glucose
 
D)
 
Sodium chloride, glucose and albumin generated osmotic pressure.
 
 
 
23)
 
Which of the following is the driving force for the sodium-potassium pump?
 
23)
 
______
 
A)
 
an electrical gradient
 
B)
 
a concentration gradient
 
C)
 
a hydrostatic pressure gradient
 
D)
 
ATP hydrolysis
 
 
 
24)
 
Which of the following was NOT observed during this activity?
 
24)
 
______
 
A)
 
Increasing the rate of filtration increased the concentration of solutes in the filtrate.
 
B)
 
The 200 MWCO membrane was the largest pore size used.
 
C)
 
A residue of solutes remained on the membrane after filtration.
 
D)
 
Some solutes were too large to pass through the membrane.
 
 
 
25)
 
Which of the following describes the movement of ions by the sodium-potassium pump?
 
25)
 
______
 
A)
 
Sodium is moved into the cell.
 
B)
 
Potassium is moved into the cell.
 
C)
 
Potassium is moved out of the cell.
 
D)
 
Potassium is moved out of the cell and sodium is moved into the cell.
 
 
 
26)
 
Which of the following does NOT affect the rate of diffusion through a membrane?
 
26)
 
______
 
A)
 
the kinetic energy of the solute
 
B)
 
the membrane pore size
 
C)
 
the size of the solute
 
D)
 
the concentration of the solute
 
 
 
27)
 
Which of the following can be true of both active transport and facilitated diffusion?
 
27)
 
______
 
A)
 
Lipid-insoluble solutes can be transported and a carrier protein is required.
 
B)
 
Lipid-insoluble solutes can be transported.
 
C)
 
Cellular energy is required for the transport.
 
D)
 
A carrier protein is required.
 
E)
 
Solutes can move against their concentration gradient.
 
 
 
28)
 
If a membrane is impermeable to solutes, which of the following is true?
 
28)
 
______
 
A)
 
Water and solutes will move until equilibrium is reached.
 
B)
 
Osmosis will not occur.
 
C)
 
Water will move toward the more concentrated solutes.
 
D)
 
Water will move away from the concentrated solutes.
 
 
 
29)
 
Through which membrane(s) would sodium chloride diffuse?
 
29)
 
______
 
A)
 
100 MWCO and 200 MWCO
 
B)
 
20 MWCO, 50 MWCO, 100 MWCO, and 200 MWCO
 
C)
 
200 MWCO only
 
D)
 
50 MWCO, 100 MWCO, and 200 MWCO
 
 
 
30)
 
What is the type of transport supplied by the glucose carriers in the activity?
 
30)
 
______
 
A)
 
facilitated diffusion
 
B)
 
endocytosis
 
C)
 
exocytosis
 
D)
 
coupled transport
 
E)
 
active transport
 
 
 
31)
 
Which of the following increased the rate of sodium-potassium transport?
 
31)
 
______
 
A)
 
increasing the amount of ATP
 
B)
 
increasing the number of membrane pumps
 
C)
 
decreasing the amount of ATP
 
D)
 
adding glucose to the right beaker
 
 
 
32)
 
What happened when sodium chloride was added as a solute in the left beaker?
 
32)
 
______
 
A)
 
There was no change in the transport rate of glucose.
 
B)
 
The transport rate of glucose decreased.
 
C)
 
The transport rate of glucose increased.
 
D)
 
Sodium was cotransported with the glucose.
 
 
 
33)
 
When the solutes are evenly distributed throughout a solution, we say the solution has reached _______.
 
33)
 
______
 
A)
 
diffusion
 
B)
 
velocity
 
C)
 
equilibrium
 
D)
 
permeability
 
 
 
34)
 
Which of the following solutes would move the fastest?
 
34)
 
______
 
A)
 
albumin
 
B)
 
glucose
 
C)
 
urea
 
D)
 
sodium
 
 
 
35)
 
Which of the following does NOT describe the plasma membrane?
 
35)
 
______
 
A)
 
selectively permeable
 
B)
 
impermeable
 
C)
 
differentially permeable
 
D)
 
semipermeable
 
 
 
36)
 
In the kidneys, which solutes normally pass through the capillaries?
 
36)
 
______
 
A)
 
white blood cells
 
B)
 
glucose
 
C)
 
proteins
 
D)
 
proteins and glucose
 
E)
 
red blood cells
 
 
 
37)
 
Which of the following describes the concentration of ions when the cell is at rest?
 
37)
 
______
 
A)
 
The concentration of potassium is higher inside the cell.
 
B)
 
The concentration of sodium is higher inside the cell.
 
C)
 
The concentration of potassium is higher outside the cell.
 
D)
 
The concentration of potassium and sodium is equal inside and outside the cell.
 
 
 
38)
 
A cell is immersed in a beaker of solution. The cell membrane is permeable to water but impermeable to solutes. If the intracellular concentration is 10 mM and the solution is 20 mM, which of the following is true?
 
38)
 
______
 
A)
 
The cell will shrink.
 
B)
 
There is no net change in the movement of water into the cell.
 
C)
 
The net movement of water is into the cell.
 
D)
 
The solution is hypotonic.
 
 
 
39)
 
Which of the following resulted in an increase in the filtration rate?
 
39)
 
______
 
A)
 
increasing the pressure above the beaker
 
B)
 
increasing the pore size
 
C)
 
increasing the concentration of the solutes
 
D)
 
Both increasing the pore size and increasing the pressure above the beaker are correct.
 
E)
 
Both increasing the pressure above the beaker and increasing the concentration of solutes are correct.
 

Report this PostReport Abuse
Reply# 1
*
*
Posts: 1135
Points: 0
Rep:  +133  -3 
Physio ex 9.0 1
3 years ago
To view this post & more...
You'll need to login or register
Key

1)
 
A
 
2)
 
D
 
3)
 
C
 
4)
 
A
 
5)
 
C
 
6)
 
A
 
7)
 
A
 
8)
 
C
 
9)
 
C
 
10)
 
A
 
11)
 
A
 
12)
 
A
 
13)
 
C
 
14)
 
C
 
15)
 
A
 
16)
 
E
 
17)
 
D
 
18)
 
C
 
19)
 
A
 
20)
 
D
 
21)
 
D
 
22)
 
D
 
23)
 
D
 
24)
 
A
 
25)
 
B
 
26)
 
B
 
27)
 
A
 
28)
 
C
 
29)
 
D
 
30)
 
A
 
31)
 
B
 
32)
 
A
 
33)
 
C
 
34)
 
D
 
35)
 
B
 
36)
 
B
 
37)
 
A
 
38)
 
A
 
39)
 
D


Report this PostReport Abuse
Reply# 2
Posts: 1910
Points: 4956
Rep:  +66  -5 
Physio ex 9.0 1
3 years ago
Is there a new PhysioEx?


Report this PostReport Abuse
 
Pages: 1     Go Up New Topic more
 
Related Topics
Note: This topic is currently locked from adding new posts. Only administrators and moderators can reply. If you'd like to contribute to this topic, start a new thread and make reference to this one. Otherwise, contact a moderator for more options.