× Didn't find what you were looking for? Ask a question
  
  
Top Posters
Since Sunday
25
13
11
9
5
l
4
4
w
3
M
3
M
3
p
3
R
3
New Topic  
presidente presidente
wrote...
Posts: 32
Rep: 0 0
3 years ago
TRUE/FALSE.

1) Achievement tests that measure national progress in the United States are deemed as more cognitively demanding than similar international measures.

2) The National Assessment of Educational Progress tracks student achievement across the nation and over time in fields such as literacy, mathematics, science, and social studies.

3) The purpose of a norm-referenced measure is to determine whether students demonstrate proficiency by comparing their scores with a predetermined score that is deemed proficient.

4) Standardized tests offer the unique benefit of measuring students' successful intelligence.

5) Local assessments, such as benchmark tests, provide information about student learning that should directly guide instructional decisions.

6) The ultimate goal of assessment should be self assessment.

7) In terms of assessment, consistency is a synonym for validity.

8) Although we must differentiate instruction to meet students' needs, to differentiate assessment would be unfair to the students; all should be held accountable for the same rigorous outcomes. 

9) Formative assessment has a negative effect on student achievement because it takes valuable time away from instruction.

10) A common theme in schools that are experiencing success in increasing student learning is that teachers work in teams to author formative assessments and meet to discuss student results. 

MULTIPLE CHOICE.

11) Which of these assessment practices is most closely tied to instruction?
A) Teacher A gives pop quizzes and returns them within one week.
B) Teacher D assigns an out-of-class science project that will constitute a large portion of the students' grade.
C) Teacher B closes a lesson with a quick check on students' mastery of the objective and takes another look at the next day's objective.
D) Teacher C asks students' parents to sign test papers when students earn less than 75%.

12) The first step in developing a rubric is to ______. 
A) set proficiency levels
B) think about the purpose of the assignment
C) see what is available online
D) ask students what they think makes a good product

13) Which practice is most likely a part of a teacher's effective assessment system? The teacher ______.
A) skims collected homework for completion and then throws it in the trash
B) studies the student report card to determine required assessment areas
C) limits assessment measures to those specified by the district as part of the multiple measures requirement
D) enlists family volunteers to grade student tests

14) Which assessment technique is most clearly inclusive of the learner?
A) teacher observation
B) portfolio
C) fill-in-the-blank diagram
D) performance-based assessment

15) Performance levels are used predominantly with which type of measure?
A) low stakes
B) norm referenced
C) criterion referenced
D) high stakes 

16) Error pattern analysis is used ______.
A) for affective outcomes
B) to locate grade level proficiency
C) as part of formative assessment
D) to respond to intervention

17) Students in one class have been working to develop pro-social behaviors.  Which technique would be the most direct measure of their progress?
A) paper/pencil test
B) journal entry
C) teacher observation
D) attitude scale

18) A class has been studying a novel.   Several students in the class are English learners in the early stages of English acquisition. During instruction, they read parts of the novel in their primary language, made brief contributions to class discussions in English, and worked with a family volunteer at the close of each lesson to review major ideas.  The class is now preparing to take a reading comprehension test on the novel.  The test includes short answer and essay questions.  Which assessment modification is most appropriate for the English learners?
A) English learners take the same test, and it is scored the same way as for English only students, but the teacher adds 10 points to the English learners' scores to offset the linguistic disadvantage.
B) None.  English learners deserve high expectations for demonstrating mastery.
C) English learners do not take the test; they get extra English vocabulary practice instead.
D) English learners are interviewed orally by the teacher.

19) The minimal level of performance for a tiered assessment is based on the ______.
A) needs of students in the class
B) expected performance of the students who typically score at the proficient level
C) state standard
D) Bloom's Taxonomy level most appropriate for the task

20) In terms of assessment, families members should_____________.
A) not be informed of local assessment results, given federal privacy laws
B) be included as partners in choosing some targets, how they are measured, and their results
C) drive the assessment cycle, thus encouraging renewal
D) remediate student deficiencies located through ongoing assessments
Source  K-12 Classroom Teaching: A Primer for New Professionals, 4/e
Read 613 times
41 Replies
Replies
Answer verified by a subject expert
jaspinder k.jaspinder kaur
wrote...
Posts: 461
3 years ago
Sign in or Sign up in seconds to unlock everything for free
1) FALSE
2) TRUE
3) FALSE
4) FALSE
5) TRUE
6) TRUE
7) FALSE
8) FALSE
9) FALSE
10) TRUE
11) C
12) B
13) B
14) B
15) C
16) C
17) C
18) D
19) C
20) B

Related Topics

wrote...
A year ago
thanks
wrote...
A year ago
thanks
wrote...
A year ago
The correct answer is: .
wrote...
A year ago
Yup, thanks
wrote...
A year ago
THan you
wrote...
11 months ago
thanks
wrote...
10 months ago
Thank you
wrote...
10 months ago
thanks
wrote...
10 months ago
Thanks
wrote...
7 months ago
thank you
wrote...
7 months ago
TY :)
wrote...
7 months ago
Thank you so much
  New Topic      
Explore
Post your homework questions and get free online help from our incredible volunteers
  295 People Browsing
 545 Signed Up Today
Your Opinion
Which 'study break' activity do you find most distracting?
Votes: 275

Previous poll results: How often do you eat-out per week?
Related Images
 2988
 3056
 11759